Medisch administratief medewerker

Medisch administratief medewerker

Wil je werken in de gezondheidszorg? Dan heb je nog wat extra bagage nodig. Het is handig als je weet hoe de medische wereld in elkaar zit en welke termen gebruikt worden.

Je mag jezelf Medisch administratief medewerker noemen als je de algemene administratieve vaardigheden beheerst en daarnaast kennis hebt van een aantal specifieke aspecten van het werken in de gezondheidszorg.

Wat kun je met deze cursus Medisch administratief medewerker?

De cursus medisch administratief medewerker leert je alles wat je moet weten om een goede start te maken als ondersteuner van een arts of specialist.

En dat heeft voordelen voor jou, maar ook zeker voor de artsen en de patiënten:

Als medisch administratief medewerker ondersteun je een arts of specialist. Deze kan met een gerust hart de administratieve zaken aan jou overlaten en zich concentreren op wat in zijn vak het belangrijkst is: mensen beter maken. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten om een arts of specialist goed en effectief te ondersteunen. Een stap in de goede richting als je ambities hebt in de medische richting.

De opleiding Medisch administratief medewerker is een opleiding die een jaar duurt. De opleiding bestaat uit 6 modulen voor de algemene secretariële vaardigheden en één medische modulen. Met het diploma Medisch administratief medewerker onderscheid je je bij een sollicitatie met specifieke medische kennis. Het diploma geeft je goede kansen op een baan in de gezondheidszorg (ziekenhuis, verpleeg- en zorghuizen, enz.). Het diploma heeft een groot onderscheidend vermogen en geeft je dan ook uitstekende kansen op de arbeidsmarkt van de gezondheidszorg.

Inhoud van de opleiding Medisch administratief medewerker  bestaat uit de volgende modulen:

 1. Toetsenbordvaardigheid
 2. Tekstverwerken/Word
 3. Praktijkvaardigheden
 4. Telefoneren
 5. Rekenvaardigheid
 6. Spreadsheet/Excel
 7. Medische Terminologie 

Alle modulen zijn ook los te volgen.

Module 7 (medische Terminologie) start alleen als er minimaal 3 deelnemers zijn.

Medisch administratief medewerker:

Geen vooropleiding vereist.

Administratief medewerker = niveau 2 .

Module Medische terminologie = niveau 3

Duur van de opleiding

Duur van de opleiding Medisch administratief medewerker duurt ongeveer één jaar en bestaat uit 37 les avonden van 19.00 tot 20.25 uur en van 20.35 tot 22.00 uur. De modulen 1 tot en met 6 hebben een duur van 10 lessen, 2 modulen per avond; module 7 heeft 7 lesavonden van zo’n 2.25 uur per avond en vergt meer tijd voor thuistudie.

Zelfstudie

Ongeveer 4 tot 5 uur per week. De opleiding tot medische secretaresse is een vrij pittige studie, die dus de nodige thuisstudie vereist.

Start data

Er zal 4 keer per jaar een instroommoment zijn. Voor de medische modulen werken we met een wachtlijst. Zodra we voldoende deelnemers hebben kunnen we starten met de medische modulen Medische administratie . Met de secretariële moduleonderdelen kan er vier keer per jaar gestart worden.

Startdata schooljaar 2016-2017

 • dinsdag 13 september 2016
 • dinsdag 22 november 2016
 • dinsdag 7 februari 2017
 • dinsdag 9 mei 2017
 • dinsdag 12 september 2017
 • medio februari 2018

Leslocatie

*Commanderij College, St. Josephstraat 17 in Gemert (start bij voldoende deelnemers). Indien er niet voldoende deelnemers zijn wordt de samenwerkingsprocedure ingezet. We bieden je dan een mogelijkheid om te starten op bij een andere, met ons samenwerkende opleider. De kans dat er daadwerkelijk gestart wordt is hierdoor aanzienlijk groter.

Tussentijdse instroom

Instroom in de loop van een cursusjaar is mogelijk. De modulen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen. Uitzondering is de module Anatomie en Fysiologie. Het is sterk aan te bevelen deze pas te volgen, nadat de module Medische Terminologie is afgesloten.

prijzen cursusjaar 2017-2018

 

 

Opleiding / module
Lesgeld
Boeken
Examen
Administratief medewerker € 1.255,- €  165,- € 270,-
Medische terminologie * €   325,- €   90,- € 70,-
Totaal € 1.580,- € 255,- € 340,

Termijnbetaling is mogelijk, kosten zijn € 10,- per gewenst termijn, termijnen worden verdeeld over de looptijd van de opleiding.
Examen/inhaaltoets kosten € 45,- tot max. 70,- per keer

 • deze module start bij minimaal drie deelnemers

In veel gevallen heb je recht op belastingteruggaaf, informeer bij uw financieel adviseur.   

Je maakt het examen in de klas waar je ook de lessen hebt gevolgd. Voor elke module kun je een certificaat halen. Voor sommige modulen worden er tussentijdse toetsen afgenomen welke meetellen voor het eindcijfer. Heb je alle modules met een voldoende cijfer afgesloten, dan ontvang je het diploma Medisch administratief medewerker, indien je de modulen met een voldoende cijfer hebt afgerond.

Direct inschrijven

Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de gegevens die u invult.

ja, ik bestel ook bijbehorende boeken

Roepnaam

Doopnamen

Achternaam

Meisjesnaam

Geboortedatum

Geboorteplaats / -land

Adres

Postcode

Plaats

E-mail adres

Telefoonnummer

Opmerkingen of ander factuuradres:

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van VAN DEN BOOM opleidingen